Selasa, 29 Oktober 2013

MERMAID MAKE UP LOOK [RECOMMEND FOR PARTY]

Hello beauties, it's me again, Riztrya :) mumpung ada waktu luang dan lagi nemu inspirasi, buat beauties yang sering pergi ke party (birthday party, costume party, halloween party, etc) mungkin make up tutorial ini bisa jadi inspirasi buat kalian ya hihi. Actually, this is my first time doing a make up tutorial, so..................maafkan kalo masih berantakan dan comes out not very well HAHAHAHA but i hope you guys enjoy this tutorial ;)
MERMAID MAKE UP TUTORIAL :
1. Gunakan make up base terlebih dahulu. Disini aku pakai PONDS WHITE BEAUTY TRANSLUCENT PINKISH WHITE DAY CREAM. Aku baca di salah satu blog Indonesian Beauty Blogger bahwa Ponds ini cocok sebagai make up base juga. Dan setelah aku pakai ternyata cukup nyaman karena bikin kulit ku yang sangat kering ini jadi lebih lembab hihi ^^
2. Gunakan BB Cream andalan mu. Aku pakai TONYMOLY LUMINOUS GODDESS AURA BB CREAM. BB Cream ini sudah pernah di review sama writer Natalia di blog ini ya :) (bisa cek archive kita untuk review nya)
Jangan lupa untuk gunakan BRUSH saat mengoleskan BB Cream ke 
wajah kalian ya. This is my brush :)
3. Gunakan eyeshadow berwarna putih mengkilap di tulang pipi mu, pinggiran mata, hingga kelopak mata supaya tulang pipi dan mata mu terlihat lebih cantik dan mengkilap.
4. Pilih eyeshadow berwarna ungu (seperti yang ada di foto) di kelopak mata sampai ke dekat alis. Jangan terlalu tebal^^ kalau terlalu tebal nanti kesannya kayak abis ditonjok matanya ><
5. Pilih eyeshadow berwarna pink (kayaknya lebih ke shocking pink ya ini) lalu timpa eyeshadow ungu tadi dengan pink ini, sehingga warnanya akan menyatu.
6. Gunakan eyeshadow berwarna baby blue untuk memberi kesan 'aquatic' pada mata kita. Well, mermaid kan hidup dalam air ya ceritanya hahaha so make up nya harus diberi kesan Aquatic supaya lebih hidup hihihi.

7. It's time to draw your eyeliner! :) Mermaid looks ga butuh eyeliner yang terlalu tebal apalagi dibentuk sayap panjang yang berlebihan. Cukup buat eyeliner mu terlihat lebih natural. Boleh pakai sayap asal jangan terlalu panjang sehingga tetap terlihat natural. :) aku masih pakai eyeliner gel dari SilkyGirl yang sudah pernah aku review sebelumnya :)

Done for the eye make up! So, this is the result for the eye make up :)


8. Gunakan blush on berwarna soft pink supaya pipi mu terlihat lebih sweet :) gimana pun juga dengan blush on pipi kalian akan terlihat lebih indah dan senyum kalian lebih manis *awww :")

9. Terakhir! Sebagai lip make up, aku memilih lip tint TONYMOLY MINI TINT CHERRY, selain bentuknya yang kecil, aku suka warna merahnya yang sederhana tapi cantik :) lip tint ini juga bisa tahan seharian walau kalian makan dan minum loh:) oh iya, harganya juga cukup murah ;D


AND.....
THIS IS THE RESULT ;D
*lol forgive my face*
ps: untuk melihat jelas fotonya kalian bisa view di tab baru
di browser kalian ya :)
untuk pemakaian make up ini ke party, tentu aja kalian harus pakai lebih tebal lagi kadar eyeshadow nya, blush on nya, dan make up lain nya. HAHAHAHA FINALLY MY FIRST MAKE UP TUTORIAL IS OUT HEHEHEHE :3
well, thank you beauties for reading this tutorial and as always, semoga bisa jadi inspirasi make up kalian ya hehehe maaf kalo masih kaku atau mungkin ga bagus -_-v but i'm trying my best loh hehehe :)
okay, that's all for today. Hope you like it. Don't forget to follow and comment on our post^^

See you!

Love<3
riztryaaa

Review: Tony Moly Luminous LIVE Aura CC Cream SPF 30 PA++


Hello, beauty, Natalia is here. Actually, I have so many products that I want to review but you know so many tasks have been waiting for me and I have no time lol. Previously I've had a review about BB Cream from Tony Moly. I have had told ya, I’m too much fallin in love with Tony Moly products (keep falling in love, falling in love), so it feels incomplete if I did not review the others.



CC cream, also known as Color Control cream. CC cream was developed to retain all the benefits of BB Cream with added nourishing ingredients whilst reducing the appearance of skin redness or sallowness (often with light-diffusing particles). CC cream is reputed to include sun protection, along with better skincare properties (such as anti-aging, hydration, blemish prevention etc.) and treatment of uneven skin tones than BB Cream.



I've always stuck to BB cream so I was curious to see the difference. There are more and more CC Creams in the market now, there are more variations that helps to cater to different skin types. CC is a has became an abbreviation for many different functions. There are Colour Correct, Colour Control, Colour Change etc. Tony Moly has some kinda CC Cream, there are the Bright Aura, Pure Aura and the Live Aura. but in Indonesia, there are only two types that have sold; Tony Moly Luminous Pure Aura CC Cream and Tony Moly Luminous Live Aura CC Cream. Comparing to Pure Aura CC cream, it gives more vivid expression with pinkish finish also coverage is slightly upgraded. If you are looking something for natural look – Pure Aura is more suitable, but if you want to more coverage and tone correcting benefits – Live Aura is suitable. 

So anyway, today I am reviewing Tony Moly's Luminous Live Aura CC Cream. I bought it for IDR 188 (more expensive than the BB Cream ToT). And, fyi, Tony Moly Luminous Live Aura CC Cream is my first time’s CC Cream hahaha…



Here we go!








It comes in a hard plastic bottle with a pump. Chic. This has got to be my most favorite packaging of all my the 5 creams (BB Cream) I currently have. The pump dispenser. Very hygienic eventhough you have to be careful when you pump it because sometimes too much product comes out. I always wipe this after using because I don't like seeing my stuffs get dirty XDD



And pictures below, step by step, when I applied the CC Cream on my hand.

My hand without CC Cream

Live Aura has pinky color (Pure Aura: white color)



Blend it, dude!



Voila! See the difference?

And when I applied the cream on my face (step by step)

I recommend you guys too used this brush applicator so the cream can be spread evenly



Put at some points of your face



Taraaa! OMG, my acne marks didn't appear



Yihaaaa



Jengjengg~



And, this pic when I used the eyeliner, blush on, and softlens (don't use the powder after it!)

Pros:
Affordable
Nice packaging
Hygienic 
Floral Scent
Has SPF 30 PA++
Moisturizing 
Feels light
Brightens skin and gives a nice glow
Able to make pores a bit less visible
Natural finish

Cons:
(no found out hahaha)

I really do enjoy the finish of this CC Cream. It keeps my skin moisturised and glowy without being too oily. It also feels very light on the skin.
The oil control is good, it is pretty average. It lasts me about 2-3 hours before I have to blot which is pretty normal for me. However it lasts pretty well as my makeup still looks good after about 10 hours of wear. So, what are you waiting for? Go buy it!

~Natalia~

Senin, 28 Oktober 2013

[LATE POST] My Favorite Sunday Outfit~

Hi again readers! Hehehe postingan kali ini... Bukan tentang make up, but.... Fashion! Okay, make up and fashion hal yang ga bisa dipisahkan dalam hidup perempuan apalagi buat remaja dan remaja menjelang dewasa macam kita ini ya HIHIHI :">
Well, this picture was taken by my brother during our sunday time hehehe. 
You don't need to be expensive to be pretty : )
- NY T-Shirt by @amshop29 (instagram)
- Denim Skirt by N.Y.L.A (store: PVJ
Bandung)
- Denim Bag by Pick Your Denim (store : PVJ Bandung)
- Rubi Jelly Shoes (idk where my friend bought this jelly shoes but you can find this jelly shoes through instagram)
Outfit ini nyaman banget buat jalan jalan atau hangout sama teman teman:) kalo buat kuliah sih hmmm kayaknya agak ribet ya hahahahaha ;D please forgive my silly face and my bad hair hehehe -_-V

Semoga favorite sunday outfit ku ini bisa jadi inspirasi buat kalian ya ladies<3
See you on my next post! ;)
STAY BEAUTIFUL! :*

-riztryaaa-

[Make Up By writer R] - IU LOOK A LIKE MAKE UP

Haiiii readersss!<3 it's been a long time rightttt? Hihi ;D school is kinda killing me these days >< too much assignment and mini-quiz hufff ;(
Well, right now i will not using full english, let me use ind-lish instead of full english lolll xD
Okay, sejak aku suka hal yang berbau make up, aku jadi tertarik juga buat ngedandanin orang lain hehehe dan cewek yang jadi korban ku sekarang adalah one of my bestie di kampus, and now she just started to be a fashion blogger ( please check : fabulouslittlepink.blogspot.com ) dan dia juga one of IU's fan.
Iseng2 aja sebelom berangkat kuliah, ngedandanin dia yang judulnya mencoba make up ala ala IU xD andddd this is the result :")
Ga ribet sebenernya make up ala IU ini, yang perlu dipakai :
1. Moisturizer
2. BB/CC cream
3. Pact Powder
4. Eyeliner (liquid and gel recommended)
5. White shimmering shadow
6. Lip balm & lip gloss
You don't need to use blush on, drawing brow, and mascara too much to looks more natural and cute :")
Untuk hair do, kalian cukup membuat cepolan kecil di atas ubun ubun kalian, jangan lupa pake aksesorisnya x)

Sebagai pelengkap, you need to dressed yourself cutely :") 
Pilih pakaian yang chic dan membuat mu keliatan feminin, jangan lupa lengkapi dengan aksesoris seperti bandana, headband, dan kalung kalung simple :)

That's all about IU LOOK A LIKE MAKE UP, OUTFIT, AND HAIR TUTORIAL.
Semoga bisa menginspirasi kalian semua untuk selalu terlihat stylish setiap saat;)

See you on my next post! <3

Make up by : Riztrya. (@riztryaaa on instagram and twitter)
Talent : Rebecca Winda (@pinkypearly22 on instagram & @windolly22 on twitter)
Don't Forget to Follow Us on Instagram & Twitter lovelies! :*