Rabu, 15 Juli 2015

Tutorial: How to Contour and Highlight for Beginners

Hi, niñas!

You absolutely know the trend of contouring and highlighting. It becomes so popular when one of hollywood star, Kim Kardashian, posted her contour-style-makeup. So, start with the question: what's the benefit of makeup contouring? Makeup benefit with contouring technique proved to be extremely amazing. Not many people who understand this technique so not many people who can feel the efficacy of this technique in face contouring. Women are not always born with the perfect face shape so many women are not satisfied with the shape of their face. With these contouring techniques you can hide parts of the face that does not want to expose that will shape the face of a beautiful and perfect. The good news is, the contouring technique is not as difficult as you imagine :D

Curious about the contouring techniques huh? Contouring only requires two concealer or foundation with two colors; dark colors like brown and bright or white (highlighter). Well, with concealer or dark foundation color you can hide the face that you won't to show and the white color would you like to highlight that make your face perfect. For example, when you give the effect of shade on the bottom of the cheek, then you can give a highlight on the top. Or if you provide shade on the brow bone area, then you can give a highlight under the brow so that the eyes look bigger.For the nose area, the goal is that the nose contouring look slim, so you can provide shade on both sides of the nose. Blend bronzer on both sides, then use the highlights from the middle of the nose area to the bottom. On the cheeks, if you want your cheekbones look firm and camouflage "cheek bag" use a darker shade on skin from the cheek bone area up to the ear. Then give the highlights on the top of the cheekbones and don't forget to give a blush on. If you have any hollow cheeks or small, use highlights from the middle of the cheek until the middle of the lower lip.
 
To camouflage a double chin, use makeup bronzer from around the jaw line continues down to the side of your neck. This application will be very helpful to create the impression your firmly jaw. But don't forget to provide shade as well on the whole area of the neck, so that the color of the neck and face blended well. So it does not look like a mask. 

For the brow area, if you have a wide forehead, use makeup bronzer with bright colors in the area T and blend. In this way will give a shadow effect, so it can be looked a rounder head.

In the eye area, do contouring by giving shade from the back corner of the eye all the way to around the area T. Where has dark eye circles, use a concealer with a light peach or salmon color shade to neutralize the dark color of the eyes.

Tips:
According to teenvogue.com, celebrity makeup pro Pati Dubroff says, "Contours are meant to be matte, while highlight is meant to have shimmer. Texture is key." So, choose matte bronzer and shimmery highlighter. :)

Source: beautyworldnews.com
I would give you link below to connect with my make up tutorial's video (in Bahasa). Some of you girls may still confuse about how to contouring and highlighting. Then, here you go, check our video out. May it helps you!





~Natalia~

Selasa, 07 Juli 2015

Review: Olay Total Effects 7 in 1 Anti-Ageing Night Cream

Hola, niñas!

Aku akan kembali me-review salah satu produk skincare dari Olay. Kalian sudah baca review sebelumnya (bisa lihat di sini ya). Kalau pada postingan sebelumnya, aku me-review serum, maka di postingan yang sekarang, aku akan me-review Total Effects 7 in 1 Night Cream-nya Olay. Yuk langsung review!

Olay Claims: Ketika bangun dari tidur, kulit tampak lebih muda setiap pagi dengan Olay Total Effects 7 in 1 Anti-Ageing Night Cream. Kulit wajah Anda akan kaya vitamin anti-ageing yang kompleks. Menghaluskan tekstur kulit Anda dan melawan 7 tanda-tanda penuaan secara efektif, krim malam ini mengurangi munculnya garis-garis halus, keriput dan bintik-bintik. Krim ini akan menghidupkan kulit Anda yang semula kusam sehingga menjadi lembab dan kenyal.

Kegunaan:
  1. Krim ini aman digunakan dan tidak menimbulkan reaksi alergi karena telah diuji secara dermatologis. Krim ini non-comedogenic, jadi tidak akan menyumbat pori-pori Anda. 
  2. Tidak berminyak dan Anda dengan mudah bisa mengaplikasikan krim ini karena bebas minyak dan akan cepat diserap. 
  3. Krim ini dapat diterapkan pada semua jenis kulit. Olay Total Effects 7 in 1 Anti-Ageing Night Cream menjanjikan kulit Anda bersinar dengan tampilan muda.
Ingredients: Water, glycerin, niacinamide, isohexadecane, dimethicone, isopropyl isostearate, polyacrylamide, cocos nucifera (coconut) oil, stearyl alcohol, benzyl alcohol, hydrolyzed wheat protein dan bahan bermanfaat lainnya yang membuat krim malam ini bekerja dengan baik sehingga memberikan kulit Anda terpelihara dengan baik.



Cara memakainya:
  1. Cuci wajah kalian dengan facial foam dan keringkan.
  2. Ambil krim secukupnya dalam jar dan mulai totolkan ke wajah. Masing-masing 1-3 totol untuk daerah kening, wajah, bawah mata, dagu, dan leher.
  3. Ratakan dengan 2 jari kalian (telunjuk dan jari tengah) krimnya.

Olay Total Effects 7 in 1 Anti-Ageing Night Cream dikemas dalam jar plastik berwarna abu-abu dengan black screw-on lid sehingga terlihat mahal dan berat, seperti yang terbuat dari kaca. Produk ini sangat mudah untuk dibawa kemanapun. Masalahnya, karena krim ini ditaruh di dalam jar, jadi ketika akan mengambil krimnya dengan mencelupkan jari. Ini menjadi tidak higienis kan :'(


 
Krimnya berwarna putih dengan tekstur yang lembut, halus, ringan, dan bau yang harummm. Baunya ini ngga menyengat dan ngga gengges sama sekali. So, don't worry! Krim ini sangat mudah merata pada kulit dan bahkan aku ngga perlu memijat wajahku karena krimnya meresap sangat cepat. Kulitku terasa menjadi halus dan lembab tanpa rasa lengket atau berminyak.


Its Cream

Ketika aku bangun di pagi hari, ngga ada tanda-tanda minyak berlebih pada wajah saya, terutama T-Zone (yippie!) dan kulitku terasa sehat dan lentur. Dalam minggu pertama, wajahku terlihat bercahaya dan segar. Tentu saja ngga ada sama sekali tanda kekeringan di wajah. Pori-pori di wajah juga terlihat menyust, dan noda hitam di wajah tersamarkan. Well, ngga ada alasan untuk ngga cinta sama produk ini kaaan? :D

Pros:
  1. Kemasannya cukup kokoh
  2. Teksturnya halus, lembut, dan ringan. Jadi cepet meresap di wajah
  3. Tidak berat dan tidak berminyak 
  4. Kulit terlihat sehat dan segar di keesokan harinya tanpa ada tanda oiliness 
  5. Ngga bikin break out
  6. Wanginya enak dan ngga menyengat karena lama-lama cepat pudar wanginya
Cons:
  1. Overpriced IDR 133k for 50 gr. Still sih seharusnya kemasannya terbuat dari glass (apapun yang lebih bagus dari plastik)
  2. Seharusnya packaging nya dalam bentuk tube jadi lebih higenis

Product rating: 4/5

Aku merekomendasikan produk ini buat kalian yang mungkin masih bingung memilih krim malam anti ageing. Aku pribadi suka banget sama tekstur krimnya yang halus ini dan sejauh ini sudah memberi efek baik pada kulitku. Kulit wajahku terlihat 'well-rested'. 

If you have any questions about this product, you can ask me on comment box below. Feel free to comment. Or just lets share your experience about this product. See you, niñas! ;)



~Natalia~


Review: Olay Total Effects 7 in 1 Anti-Ageing Serum

Hola, niñas.
It's me again... Yeay! On this post, it may kinda different because first...I'm going to review skin care product, when previously I reviewed makeup product. And the second thing, I'm going to write in Bahasa :D

Sekitar dua minggu kemarin, aku membaca salah satu artikel online vemale.com yang menyebutkan bahwa faktanya penuaan yang terjadi pada kulit (terutama wajah) sudah berlangsung saat usia seseorang menginjak angka 20 tahun. Sebuah survei pernah dilakukan oleh dr. Joyce Lim (seorang ahli dermatologis dari Singapura), ia menyebutkan bahwa wanita Indonesia selalu memusatkan pada produk skincare yang membuat kulit putih. Tak jarang, sebagai wanita, kita cenderung mengabaikan tanda-tanda penuaan pada wajah. Kita baru akan aware dengan penuaan kulit di usia 25-30 tahun, yang ditandai dengan kulit yang mulai kusam. Jadi, kalau kalian mau fokus untuk mencegah penuaan (ketika kita berumur 30-an, kulit kita masih tampak muda dan segar), maka kalian harus mulai melakukan perawatan kulit dengan menggunakan produk skincare (baca ini juga) yang mempunyai manfaat anti-ageing (perawatan kulit untuk mencegah penuaan dini, bukan untuk mengatasi keriput).

So, pilihan pertamaku jatuh pada brand Olay Total Effects 7 in 1 Anti Ageing Serum. Kenapa serum? Serum memiliki kelebihan yakni teksturnya terbentuk dari molekul yang sangat kecil, sehingga sangat mudah meresap pada kulit. 





Olay Claim: Olay Total Effects memberikan berbagai macam produk yang membuat kulit Anda menampilkan performa terbaiknya selalu. 7 in 1 Anti-Ageing Serum menjanjikan kulit Anda terlihat lebih muda. Tampak cantik seperti biasa dengan aplikasi reguler dari produk perawatan kulit ini.

Claim:
Melawan tanda-tanda penuaan, Olay Total Effects 7 in 1 Anti-Ageing Serum menganugerahi Anda kulit muda yang lembut dan lentur.

Kegunaan:
  1. Serum ini melawan tanda-tanda penuaan dengan memberikan kulit yang nampak terlihat lebih muda.
  2. Olay Total Effects 7 in 1 Anti-Ageing Serum memberikan Anda kulit yang lebih berwarna dan mengurangi noda dan bintik-bintik.
  3. Mengurangi kulit yang kering dan mencegah kulit bersisik, serum ini memberikan kulit Anda intens moisturization.
  4. Membuat kulit Anda bercahaya, Olay Total Effects 7 in 1 Anti-Ageing Serum memberikan kehidupan pada kulit kusam Anda.
  5. Mulailah melihat hasilnya dan Anda akan terlihat muda karena serum ini mengurangi garis-garis halus dan menghaluskan kerutan pada wajah Anda.
Ingredients: Diperkaya dengan vitamin B3, pro-vitamin B5 and vitamin E, serum ini juga memiliki kandungan sucrose polycottonseedate yang bagus, c13-14 isoparaffin, panthenol, tocopheryl acetate, stearyl alcohol, titanium dioxide, dimethiconol, benzyl alcohol and bahan lain yang menyehatkan kulit Anda dan membuatnya terlihat luar biasa.



Cara mengaplikasikan serum ini:
  1. Bersihkan wajah kalian dengan facial foam lalu keringkan.
  2. Gunakan serum Olay Anti-Ageing Serum dengan jumlah secukupnya (seukuran biji kacang) dan tepuk merata di kulit wajah dan leher dengan jari kalian.
  3. Kalau kalian punya kulit sensitif, tunggu 10-15 menit setelah mencuci wajah, baru kemudian kalian bisa mulai mengaplikasikan serumnya. 
  4. Gunakan 1-2 kali sehari.
  5. Kalian bisa gunakan produk makeup lain (foundation, bedak, pelembab) setelah memakai serum ini. Serum ini malah jadi kayak kanvas buat wajah kalian. Dengan catatan diamkan dulu selama kurang lebih 3 menit sebelum mengaplikasikan foundation atau bedak ya.
Olay Total Effects serum ini dikemas dalam botol plastik putih (convenient translucent) yang sangat sederhana, classy dan mudah digunakan karena pompa berwarna hitam. Mudah dibawa kemana saja dan higienis, karena pump-nya bisa diputar untuk di-lock. Jadi ngga perlu takut tumpah.



Serum ini ngga berwarna, gel nya sangat ringan, dan teksturnya benar-benar ngga lengket di wajah. Non steaky, non heavy. Ketika diaplikasikan, serum ini menyebar secara merata. Suka! Jadi kalau aku pegang wajahku setelahnya, wajahku jadi halus banget. Dan, satu lagi, sama sekali tidak membuat wajahku menjadi break out ataupun over-oily. Kalau udah lewat 2 jam, jatohnya malah wajah kita terlihat dewy. Kece ya....


Pros:
  1. Smart packaging; pump-nya higienis karena bisa di-lock. 
  2. Teksturnya ringan, sehingga ke kulit langsung menyerap dan itu tidak meninggalkan rasa lengket. 
  3. Bisa digunakan sebagai make up primer
  4. Tidak membuat kulit wajah break out
  5. Wangi tapi ngga menyengat  
  6. Cukup melembabkan kulitku jadi aku ngga perlu menggunakan pelembab lain setelahnya. Well, karena tipe kulitku juga agak berminyak.
  7.  Not greasy or oily
  8. Membuat kulit menjadi lembut dan kenyal 
Cons: 
  1. Menurut pendapat saya, harganya agak mahal. Harga serum ini IDR 130K untuk ukuran 50ml. Seharusnya dengan harga segitu, kita dapat kemasan yang lebih bagus. Misalnya, kemasan yang terbuat dari kaca
Product Rating: 4/5
     
Very recommended product. Do give it a try! 
If you have any questions, don't hesitate to ask me on comment box below. Keep shining your beauty, niñas!



~Natalia~

Sabtu, 04 Juli 2015

Review: Wet n Wild Megalast Lipstick (Just Peachy, Red Velvet, Cherry Bomb, and Carrot Gold)

Hola, niñas! In this post I'm going to review lipstick product.
 
To be honest of all the makeup stuff, I like to collect lipstick. Can't resist from a desire to buy XD. I've been quite a long time to buy this lipstick but it was going to review the now hehehe. This time, I would review Wet n Wild Megalast Lipstick. Many bloggers are already reviewing this lipstick. In Indonesia, this lipstick is often sold out at the online shop, because beside the price is cheap, this lipstick gives matte finish and long lasting, according to some reviews of beauty bloggers. Cause of my curiosity, I am as a matte-lipstick-holic also curious want to try this lipstick. Wet n Wild is one of drugstore brand with affordable price. I bought it only 59k.

So, here are the pictures of Wet n Wild Megalast Lipstick:


This lipstick has a black colored packaging made of plastic, with colored translucent cap that allows us to see the contents of the product without having to open it first. In my honest opinion, the packaging is horrible, fragile. I'm afraid crushing the caps. Make sure to put it carefully.

Left to Right : Just Peachy, Red Velvet, Cherry Bomb, Carrot Gold
Lipstick can not go in at all so it can be seen partly from the clear lid. This is one that I don't like, because when I'm going to open or close the caps, the lipstick can struck the caps. It can damage the lipstick, make it looks like messy too.


Code of Colors. (Sorry for Carrot Gold shade, the code was torn apart. It's 969)

Left to Right: Just Peachy, Red Velvet, Cherry Bomb, Carrot Gold)




 Just Peachy: light peach / nude pink (bestseller)
Red Velvet: bright cool cherry red with pink base
Cherry Bomb: blend of cherry color with smokey burgundy accents
Carrot Gold: true orange, just like color of carrot (my fav)


So, talking about the quality of this lipstick, I can say that I'm so happy with the results. The color is bold and pigmented. The color isn't easily wiped. It give semi-matte finish. If you have a very dry lips, better for you to scrub your lips and use lipbalm first.

Top to Bottom: Just Peachy, Red Velvet, Cherry Bomb, Carrot Gold

Just Peachy
Red Velvet

Cherry Bomb

Carrot Gold

Pros:
  • Cheap 
  • Pigmented although one time rub 
  • Buildable 
  • Hold up to 4 hours 
  • Semi-matte finish 
  • Not dry on the lips 
  • Easy to get
  • Has many color choices
Cons: 
  • Fragile packaging
  • Lipstick can struck the caps when you open/close it

Thanks for reading, niñas. If you want to ask me about this product, don't hesitate to ask me on comment box. See you on next post.



~Natalia~




 

Jumat, 26 Juni 2015

Review: Revlon Colorstay Combination/Oily Skin Foundation SPF 15 (220 Natural Beige) and Revlon PhotoReady Two Way SPF 19 (001 Ivory)

Hola, niñas! 
On this occasion I will review other products from Revlon, the foundation. I was hunting a durable foundation in my oily skin but does not make white-cast. I need foundie that really gives long lasting for all day wear. After browsing and asking here and there, I finally decided to buy foundation from Revlon; Revlon ColorStay for Combination or Oily Skin. Gonna make this review shortly as previously Riztrya already reviewed the same product, the difference is the type of product, Riztrya choose Revlon Colorstay Foundation for Normal / Dry Skin. Revlon ColorStay Foundation for Normal / Dry Skin has 12 shades of color choices, while Revlon ColorStay for Combination or oily skin has more color choices, i.e. 20 shades. Riztrya and I picked the same shade; Natural Beige. It's match for Indonesian's skin (kuning langsat). And, for the normal / dry skin, SPF on Revlon Colorstay would be higher than for combination / oily skin. It because SPF also works to balance the oil levels for the skin.

Here we go!

This packaging makes bloggers all around the world complain. Impractical at all! Foundation better with a pump. And, it can be very vulnerable when poured, come out too much. It also has very large hole -___-. The cap of the bottle used the threaded models. This cap also would be a disaster called "spilled in the bag" because sometime I twisted the cap less tight.




This foundation is quiet watery, creamy and the texture isn't too thick as BB Cream. So more easily assimilated and leveled in the skin. This foundation has medium-high coverage. If used daily, for me that non-daily user foundation, it's quite heavy. But if you want to use it daily, you can use with a small amount ;)

 
Left: My bare face without Revlon Colorstay Foundation | Right: With Revlon Colorstay Foundation






As you can see, Revlon Colorstay can't cover all of my pimples. But for me, it's fair enough. You need powder after use this foundation. I'm using Revlon Photoready Two Way Powder Foundation in Ivory shade, the brightest shade. Tips: if you pick a darker shade (darker than your face color) for your face foundation, then for your finishing powder / compact, you can pick a brighter one. I bought the refill (IDR 125k+sponge), cause the whole packaging (sponge+mirror) is IDR 175k. it's only give a mirror and you should add 50k. Geez nooo :p

I'm not going to give a lot of comments for the packaging, because I bought her Refill packs. But the soft sponge, can elevate powder well and can blend the powder into the skin well. If usually I prefer to use the brush for TWC applications, for Revlon PhotoReady Two Way Powder Foundation  It isn't the problem anyway using its sponge. Because the results are smooth and natural as well.



According Revlon site, this PhotoReady line's product has been tested with under natural lighting and space, and also below the camera lens with high resolution, the result is the face skin looks smoother. TWC is equipped with Photochromatic pigments that blend and refract light. Extra fine powder, its coverage of medium to full with a light texture and a soft matte final result. Also comes with SPF 19. Oh yes, this powder is also oil free and fragance free.



Left: Bare Face | Right: After used Revlon Colorstay and Revlon Photoready Two Way Powder
Natural and light to use it everyday, but still flatten the skin color, cover the lightly stain and eyebag, as well as make the skin look smoother.

Pros Revlon Colorstay Foundation:
  1. Liquid texture, easy to blend in 
  2. Good staying power 
  3. Good oil control (although for my skin still need primer on the T-zone)
  4. Medium to full coverage
  5. Affordable, compare to other variants / brands (IDR 130k/30ml) 
  6. Has a SPF (low SPF = less-white cast)
  7. Has no annoying fragrance 
  8. Provides many variant shade for you skin colour
Cons  Revlon Colorstay Foundation:
  1. It didn't come with a pump
  2. It might not be used daily
 ----------------
Pros Revlon Photoready Two Way Powder Foundation:
  1. Blendable
  2. Longlasting 
  3. Do not give a cakey feel 
  4. Conceal pores and under eye area. 
  5. Double function as a foundation too (use a damp sponge). 
  6. The sponge has a good quality  
  7. Fragrance free
  8. Natural matte finish
 Cons Revlon Photoready Two Way Powder Foundation:
  1. Expensive :')


















You can find those products easily, because Revlon almost has a stand in every mall in Jakarta, Bandung, Surabaya, Semarang, etc. Happy trying, niñas! See you in next post.



~Natalia~ 

Jumat, 24 April 2015

BEAUTYSHIDAE X BSS.FASHION (BIGSILVERSHOP FASHION) COLLABORATION



Hello make up junkie! Kali ini kita gak akan bahas dulu make up review, atau sejenisnya ya. But today, we would like to introduce our new partner yow! =D
Selain make up, penampilan kita tentu perlu di dukung dengan fashion yang sesuai dong, right?
Nah this is the answer!

Readers sekalian WAJIB BANGET cek online shop fashion satu ini, BIGSILVERSHOP FASHION atau dipanggil BSS.SHOP.
Untuk sementara ini mereka hanya available di instagram dan whatsapp.

homepage instagram bss.fashion

Kok followers nya masih sedikit? post nya juga? trusted gak nih?
Yup, bss.fashion ini baru aja memasuki bisnis fashion. Sebelum memulai bisnis fashion, bigsilvershop menjual barang-barang kpop official maupun unofficial. So, 100% TRUSTED. Kalian bisa cek testimonial untuk bigsilvershop di instagram mereka klik disini ^^
ps : semua admin beautyshidae sudah follow bss.fashion loooh :)

BSS Fashion menjual berbagai jenis fashion khususnya wanita (mostly sih wanita ya). Sweater lucu, crop tee, fashion hijab, fashion korea, bisa readers dapatkan di BSS Fashion <3
Harganya bersaing kok ^^ mostly fashion yang di jual di patok dengan harga dibawah Rp. 100.000. Kualitasnya? Jangan ditanya deh ^^

Dalam rangka kerja sama beautyshidae, bss.fashion memberikan FREE ONGKOS KIRIM KE SELURUH INDONESIA spesial untuk readers beautyshidae.
Caranya gimana?

  1. Buka blog beautyshidae.blogspot.com
  2. Follow instagram BSS Fashion (klik disini)
  3. Pilih baju mana yang akan dibeli
  4. Hubungi admin BSS Fashion (kontak sudah tertera di bio profile instagram mereka ya)
  5. Order dan sebutkan posting mana yang kalian baca di beautyshidae
  6. NO HIT AND RUN
Gampang kan?^^ So, tunggu apalagi, segera lengkapi koleksi fashion kalian dengan berbelanja di BIGSILVERSHOP FASHION <3

keep beauty and fashionable!

Love!
Betishidae

Kamis, 23 April 2015

Review: Revlon Super Lustrous Lipstick (#415, #423, #445)

Hola, niñas. I want to review a lipstick product from Revlon. Liana reviewed it before (here). Anyway, believe it or not, I used to hard to choose lipstick. Well, all of my doubts finally vanished when I tried this product from Revlon. I also had some lipsticks (beside Revlon), but still these are the most commonly used.

Based on the results of chit chat with Revlon's Beauty Adviser, Revlon Super Lustrous Lipstick is a legendary product and sales are included in the category of best seller. Reasonable anyway, besides the price is quite cheap at IDR 35K, this lipstick has 82 colors with 4 different types of finishes. 4 types of finishes that are Matte, Pearl, Creme, and Shine. Every finishes have different effects if it used:
  1. Matte, dry effect and make the color of lipstick is getting stick on the lips. 
  2. Pearl, beads shimmer makes our lips more shiny but not glossy. 
  3. Creme, creamy texture effects and once you know it gently worn on the lips. Not too dry but not too shiny. 
  4. Shine, if you wear lipstick with these finishes, you should not apply the lipgloss anymore, because it has a glossy shine effect.
Let's begin the review! 




L-R : 415 Pink in The Afternoon, 423 Pink Velvet, 445 Teak Rose

 From all Revlon Lipstick's packaging that ever I saw, I think this variant has most simple packaging and is fairly standard to be called elegant. Packaging is made of black plastic and golden in the middle with "Revlon" writing on it.

Swatches L-R: 415 Pink in The Afternoon, 423 Pink Velvet, 445 Teak Rose
1. Pink In The Afternoon : light-sweet-pink
2. Pink Velvet : pink-redish
3. Teak Rose: soft-red


When I wear it on my lips, voila:

415 Pink In The Afternoon


423 Pink Velvet



445 Teak Rose



Pros: 
  • Pigmented 
  • The price is cheap and the product easy to find 
  • The lip color wears evenly
  • Many color choices and wearable for Asian skin
  • Soft texture 
  • Completely fragrance free product
  • Doesn't give a dry effect
  • Lasting for 4-6 hours without heavy meals
Cons:
  • If you wear the shock color it gives a stain on your lips 


Feel free to comment on this post. Arrivederci!


~Natalia~